image
Jubileumboek met Lemniscaat
 

Vrienden van Blijdorp en Lemniscaat vieren 50-jarig jubileum met dierenboek


In 2013 vonden in Rotterdam twee bijzondere jubilea plaats: zowel Uitgeverij Lemniscaat als de Vereniging Vrienden van Blijdorp vierden hun vijftigjarig bestaan.

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vriendenvereniging op 27 april 2013 werd daarom een exclusieve jubileumuitgave van Springende pingu´ns en lachende hyenaĺs, gepresnteerd. Het nieuwste prentenboek van Jesse Goossens en Marije Tolman.

SPRINGENDE PINGU¤NS EN LACHENDE HYENAĺS

Een pingu´n kan vanuit stand wel 1,80 meter hoog springen, en zelfs een blinde kameleon neemt de kleur van zijn omgeving aan. Dat, en nog veel meer merkwaardige, grappige en vieze dierenfeitjes werden door Jesse Goossens verzameld voor Springende pingu´ns en lachende hyenaĺs. Gouden Penseelwinnares Marije Tolman maakte er humoristische, treffende en vooral bijzonder mooie platen bij. Een groot deel van de vijftig diersoorten uit het boek komen voor in Diergaarde Blijdorp.

Bekijk een fragment.

JESSE GOOSSENS
Jesse Goossens (1969) is schrijfster, journaliste en redacteur fictie bij Lemniscaat. www.jessegoossens.nl

MARIJE TOLMAN
Marije Tolman (1976) is illustrator, gespecialiseerd in prentenboeken. Haar prentenboeken worden in meer dan tien verschillende landen uitgegeven. Voor De boomhut, dar ze samen met haar vader Ronald Tolman maakte, ontving ze in 2010 het Gouden Penseel. www.marijetolman.nl


Omslag Springende pinguins

Terug