Weekendexcursie naar Tierpark Nordhorn en Erlebnis Zoo Hannover
Begindatum: 26-08-2017
Einddatum: 27-08-2017

Voor de tweede keer gaat de weekendexcursie naar Zoo Hannover. Dit is geen kopie van ons vorige bezoek in 2011. De excursie is uitgebreid met een bezoek aan een voor de Vrienden nieuwe tuin 'Tierpark Nordhorn'.


Tierpark Nordhorn

Deze 12 ha. grote privé dierentuin ligt net over de grens. De tuin bestaat uit een oud en een nieuw deel. Zeker het nieuwe deel aan het riviertje 'Die Vechte' is van hoge kwaliteit. Hoewel vrij klein is Tierpark Nordhorn een rijzende ster en ontvangt jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers. Voor een dagtocht nog net te klein. Op doorreis naar Hannover een perfecte stop.


Zoo Hannover

Niets is oud in deze op vier na oudste dierentuin van Duitsland. Bijna alles is nieuw en bovenal spectaculair. De themawerelden zijn weergaloos mooi en tot in de puntjes gedetailleerd. De landschaps/belevingsarchitect dan pearlman is aardig aan het schoffelen geweest. Bij ons vorige bezoek in 2011 was de laatste, en met € 35 miljoen de duurste, themawereld ´Yukon Bay´ geopend en was de tuin af! Af? Zoo Hannover blijft vernieuwen! Op dit moment is weer een nieuwe themawereld in aanbouw. We gaan weer op het juiste moment. Bij ons bezoek moet 'Afi Mountain' klaar zijn.

De vijf hoofdthema’s van Hannover zijn:

1. ‘Sambesi’ een savannelandschap met bootsafari;
2. ‘Afi Mountain’; Een nieuwe themawereld van een West Afrikaans regenwoud. Nu nog in aanbouw, maar zomer 2017 af;
3. ‘Dsjungelpalast’ als Rudyard Kipling’s Junglebook met heel veel olifanten;
4. ‘Meyer’s Hof’ een Duits openlucht museum met ‘oude’ huisdierrassen;
5. ‘Yukon Bay’ een Canadees thema met hoofdzakelijk Arctische dieren.

Voor de Vrienden en Vriendinnen die iets minder goed uit de voeten kunnen: Zoo Hannover heeft nauwelijks hoogteverschil. Bovendien zijn de themawerelden compact en de afstanden beperkt. Tiepark Nordhorn is klein en vlak. Kortom: iets minder goed ter been, geen enkel probleem!


Het reisprogramma ziet er als volgt uit:

• Zaterdag 26 augustus vertrek om 8.00 uur vanaf het metrostation Capelse Brug . We rijden van Capelle aan den IJssel indien mogelijk non-stop naar Nordhorn. Aankomst in Tierpark Nordhorn omstreeks 11.00 uur. Vrij te besteden tijd in het 'Tierpark' en om 13.30 uur vertrek naar Hannover. Na de incheck in Leonardo hotel vertrekken we om 17.50 uur naar Zoo Hannover. Wij dineren gezamenlijk in Meyer’s Kammerfächer (Meyer’s Hof Zoo Hannover). Omstreeks 20.00 uur vertrek naar ons hotel.

• Zondag 27 augustus vertrek om 08.45 uur naar de ingang van Erlebnis Zoo Hannover en daarna tot 15.00 vrij te besteden. Om 15.00 uur vertrek naar Rotterdam met onderweg in Nederland een diner met drie gangen. Aankomst Capelle aan den IJssel ca. 22.00 uur.

Kosten € 175 gebaseerd op een arrangement in een 2-persoonskamer. Niet-leden betalen
€ 180. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 25. U betaalt dan € 200. Niet-leden € 205.


In de reissom zijn inbegrepen:

• de busreis Capelle aan den IJssel (via Nordhorn) naar Hannover v.v;
• toegang tot 'Tierpark Nordhorn' en ‘Erlebnis-Zoo Hannover;
• één hotelovernachting in Leonardo hotel**** te Hannover op basis van LO;
• een gezamenlijk diner op zaterdagavond 26 augustus in Meyer’s Kammerfächer;
• op zondagavond onderweg in Nederland om 19.00 uur een gezamenlijk diner inclusief één consumptie in bowling restaurant 'de Ruggestee' te Hoenderloo (cordon bleu menu);
• fooi voor de chauffeur.


Aanmelden voor deze reis:

Het verschuldigde bedrag dient u over te maken naar ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp te Naaldwijk onder vermelding van 'Hannover', uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld 1-P voor een 1-persoonskamer of 'Ind' als u op indeling wilt reizen. Het reisteam bekijkt dan of een kamerdeling mogelijk is. De inschrijving sluit op 13 juli 2017. Enkele weken voor vertrek ontvangt u een mail/brief met het volledige programma en de hotelgegevens.

Het is niet mogelijk het betaalde bedrag te restitueren voor afmeldingen die na 13 juli worden ontvangen. Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 5 administratiekosten. Als de reis is volgeboekt, wordt wel het gehele bedrag teruggestort.


Wat is verder van belang:

Voor deze reis dient u te beschikken over een geldig paspoort of een geldige Europese ID- kaart. Het minimum aantal deelnemers is 30. Er is een maximum aantal van 50 deelnemers


Kijk ook op de website van Tierpark Nordhorn

Kijk ook op de website van Zoo Hannover

Terug..