Zomerexcursie naar Zoo Planckendael
Datum: 22-07-2017

Landgoed Planckendael, de mooie sfeervolle buitentuin van de Zoo van Antwerpen is in 1956
aangekocht om veel ruimte te creëren die in het centrum van Antwerpen ontbrak.

Jarenlang een beetje het stiefkindje van de Zoo. Gelukkig is die tijd voorbij. Bijzonder is er een Australië continent met koala's en vanaf dit jaar ook Tasmaanse duivels.

Bij ons laatste bezoek in 2009 was al flink geïnvesteerd en nu is de hele ombouw voltooid. Planckendael behoort nu tot de top van dierentuinen in de Benelux.

Net als Blijdorp is Planckendael een GEO tuin met een continentenindeling. Met name het in 2012 opgeleverde en 12,5 miljoen euro kostende olifantenverblijf 'Kai-Mook' maakt het continent Azië er één van wereldklasse!

Om uw bezoek met koffie te beginnen en voor een goede lunch is het grote themarestaurant 'Toepaja' een aanrader. Een mooie plaats om de dag te besluiten en alle indrukken te verwerken is op het terras van het landhuis ‘De Ooievaar’.

Planckendael ligt in een volkomen vlak landschap. Iets minder goed ter been is dus geen probleem.


De volgende punten zijn voor u van belang:

Maximaal aantal deelnemers is 90. Besteld is een 92-persoonsdubbeldekker bus. Bij beduidend meer of minder aanmeldingen wordt er met één of twee kleinere bussen gereden. Een diner is inclusief. Een vegetarisch menu is mogelijk. Wel graag van te voren doorgeven.

Vertrek: 8.00 uur vanaf het metrostation Capelsebrug in Capelle a/d IJssel. U kunt hier ook gratis parkeren. Gezien de afstand is er geen koffiestop onderweg.

Aankomsttijd in Planckendael ca. 10.00 uur. Vertrek uit Planckendael 17.00 uur. Geplande aankomsttijd in Rotterdam ca. 21.30 uur.


Kosten:

Vrienden met een Blijdorp abonnement € 40. Niet leden met abonnement betalen € 42,50. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de toegang. De prijs voor leden zonder Blijdorp abonnement is € 60 en voor niet leden € 62,50.


In de reissom zijn inbegrepen:

• de busreis Capelle aan den IJssel – Muizen (Mechelen) in België v.v.;
• toegang tot Planckendael voor de Vrienden zonder Blijdorp abonnement;
• fooi voor de chauffeur;
• een 3-gangendiner met één consumptie op de terugweg bij restaurant de 'Twee Gebroeders' te Etten-Leur (kalkoenrollade).


Aanmelden voor deze reis:

Maak voor 13 juli 2017 het verschuldigde bedrag over op ING-rekening NL22INGB0002071059 t.n.v. Vereniging Vrienden van Blijdorp te Naaldwijk onder vermelding van 'Planckendael', uw 06-telefoonnummer en e-mailadres. In verband met een aanscherping van grensoverschrijdend vervoer dienen alle deelnemers bekend te zijn.

Wilt u de naam van de eventuele tweede medereiziger/ster bij boeking opgeven? Reist u met meer dan twee personen? Graag een mail naar reizen@vriendenvanblijdorp met de namen van alle deelnemers.

Eventuele restituties vinden plaats onder inhouding van € 2,50 administratiekosten. Geen restitutie volgt van afmeldingen die na 13 juli 2017 worden ontvangen. U ontvangt geen verdere bescheiden of mededelingen, tenzij de bus vol is. Hiervan krijgt u dan zo snel mogelijk bericht. Het volledige bedrag wordt dan wel teruggestort.

Kijk ook op de website van de Zoo.

Terug..